Zet de medewerkers in het zonnetje!

Op 24 oktober jl. Is Green Heritage Fund Suriname 15 jaar oud geworden. Zet u de medewerkers in het  zonnetje en steunt u de jarige stichting met een donatie van bijvoorbeeld 25 euro of meer? Onder de  donateurs verloten we een unieke, handgemaakte Lobi Lampu. Als u wilt meeloten, vermeld dan bij uw donatie ook uw emailadres. 

Toen Monique Pool 15 jaar geleden een verweesde babyluiaard in haar huis opving, kon zij niet  vermoeden dat zij op 24 oktober 2020 het 15-jarig bestaan van de Stichting Green Heritage Fund Suriname zou vieren. De stichting zonder winstoogmerk groeide in 15 jaar uit van een simpele opvang aan huis tot  een volwassen organisatie die zich breed inzet voor het milieu en de natuur in Suriname. Inmiddels zijn  honderden ontheemde en zieke luiaards en tientallen miereneters en gordeldieren opgevangen, verzorgd  en opnieuw uitgeplaatst in het wild. In 2017 opende het Sloth Welness Centrum in Saramacca, een  centrum waar dierenartsen en verzorgers de dieren opvangen en geïnteresseerde bezoekers ontvangen.  In de afgelopen jaren hebben tientallen vrijwilligers van over de hele wereld meegewerkt of financieel  bijgedragen aan het werk van Green Heritage Fund. Honderden schoolkinderen in Paramaribo, Nickerie  en het binnenland van Suriname hebben milieukundig onderwijs gekregen en zijn zich bewust geworden  van hoe bijzonder de natuur van Suriname is. 

Maar zonder medewerkers kan het werk niet worden uitgevoerd… 

Green Heritage Fund ontvangt geen ondersteuning van de overheid en is afhankelijk van donaties van  particulieren en van incidentele projectfinanciering. Op kantoor in Paramaribo houden zes getalenteerde  en gedreven jonge medewerkers samen de organisatie draaiende en zorgen voor continuïteit in het werk. 

Daarmee biedt GHFS carrière-kansen voor jonge mensen die zich professioneel willen inzetten voor  natuurbehoud en milieueducatie en draagt ze bij aan de ontwikkeling van een volwassen netwerk van  professionele natuurbeschermers in Suriname. Maar de financiering van de salarissen van deze mensen is  moeilijk: mensen vinden het leuk om geld te geven voor een vangnet of voor benzine voor de luiaard ambulance, maar wat als er niemand is om dat vangnet vast te houden of om de auto te besturen, dan  blijven al die materialen op de plank liggen. 

Met uw donatie kunnen we de vaste medewerkers van GHFS in het zonnetje zetten. Zo kunnen we met  een totaalbedrag van 5000 euro een jaar lang bijdragen aan het salaris van één van de medewerkers. Wij  willen u hartelijk danken voor uw steun en interesse.

Wij bedanken Lobi Lampu van harte voor het bijdragen aan deze actie. Meer weten over Lobi Lampu? Kijk op: https://lobilampu.nl/