Team GHFS op Guianese Oceaan Expeditie – nieuwe soort voor Suriname gespot

Het onderzoeksteam van de Guianese Oceaan Expeditie heeft voor de Surinaamse kust voor het eerst een spitssnuitdolfijn duidelijk vastgelegd op de foto.  Het team opereerde afgelopen week vanaf een catamaran op het Demerara Plateau tegen de grens met Frans-Guyana.

Spittsnuitdolfijn (Ziphiidae) – Foto: ©WWF-Guianas/Michiel van den Bergh.

Naast de dolfijnsoort zijn tijdens de expeditie ook andere grote zeezoogdieren gespot, waaronder de zwarte zwaardwalvis en tuimelaars.  Met de observaties door het Surinaamse expeditieteam is een belangrijke stap gezet om het leven in zee beter te kunnen beschermen. “Het bevestigen van de gegevens die in de mariene atlas voor Suriname zijn opgenomen is onze belangrijkste missie. Als we dat ook op beeld en video vastleggen, kunnen we een ieder overtuigen wat in onze zee leeft en jonge en oude Surinamers enthousiast maken over bescherming van de Surinaamse zee” benadrukt Monique Pool, directeur van Green Heritage Fund Suriname.

Lees meer: https://www.waterkant.net/suriname/2021/09/24/catamaran-met-surinaams-team-brengt-mariene-fauna-in-kaart/
Lees meer: https://www.waterkant.net/suriname/2021/09/28/voor-het-eerst-spitssnuitdolfijnen-voor-surinaamse-kust-gefotografeerd/