Rotterdammer loopt marathon voor GHFS

Albert Aletrino (21 jaar) heeft met de Rotterdamse marathon een flink bedrag opgehaald voor Stichting Green Heritage Fund Suriname (GHFS). Na 3 uur en 48 minuten finishte Albert de ruim 42 kilometer en verzamelde daarmee €610.   

Albert heeft goede herinneringen aan de Surinaamse stichting: “De laatste keer dat ik in Suriname was heb ik het luiaardopvangcentrum in Saramacca bezocht en mocht ik mee toen Monique Pool (oprichtster van de stichting) een luiaard weer terug ging zetten in het bos. Bij een eerder bezoek, acht jaar geleden, zag ik dolfijnen op de Surinamerivier. Heel indrukwekkend! Ik weet niet meer helemaal zeker of dat toen ook met GHFS was maar ik weet dat de stichting zich ook inzet voor de Surinaamse dolfijnenpopulatie en dat vind ik goed.”

Het idee om met de marathon geld in te zamelen kwam van de vader van Albert. “Mijn vader Eddy Aletrino zet zich al jaren in voor de stichting. Ik vond het meteen een goed idee, ik stelde als doel om 200 euro bij elkaar te krijgen. Eerst heb ik wat vrienden benaderd, maar toen het verhaal over mijn initiatief eenmaal rond ging doneerden ook spontaan een aantal vrienden van mijn ouders. Uiteindelijk werd het dus €610 euro!”, aldus Albert.

Of hij volgend jaar de marathon gaat lopen, daar moet Albert nog even over nadenken. “Ik kijk met een heel goed gevoel terug op de dag, maar tijdens de loop was het natuurlijk best afzien. Ik hoop zeker ook dat ik met deze actie andere mensen inspireer. Gewoon doen, zou ik zeggen aan mensen die twijfelen. Ik moest wel even een drempel over om geld te vragen aan vrienden en familie maar voor een goed doel als GHFS was iedereen meteen enthousiast mee te doen aan mijn inzamelingsactie.